3 Μαΐ 2014

Οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Ε.ΠΑ.Μ. από τον πυρήνα Χολαργού-Παπάγου. Αναλυτική Παρουσίαση (Video)

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών στην οργάνωση του ΕΠΑΜ, έγινε με δημοψηφισματικό χαρακτήρα.  

Σε κάθε πυρήνα προτάθηκαν συναγωνιστές από τα ίδια τα μέλη,  όπου στη συνέχεια με εσωτερική ψηφοφορία προέκυψε η εκλογή των υποψήφιων. 

Με χαρά λοιπόν, σας παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά, τους τρείς υποψήφιους ευρωβουλευτές του πυρήνα Χολαργού-Παπάγου.





ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, δικηγόρος.

Από την εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου στις 14/4/2014
Βιογραφικό

Ο Αναστάσιος Κώνστας είναι δικηγόρος Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο εμπορικό δίκαιο από τη Νομική Σχολή Αθηνών, τον οποίο απέκτησε το έτος 2003. Πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως διαμεσολαβητής από το CEDR. Γεννήθηκε στο Μαρούσι τον Απρίλιο του έτους 1971 και σήμερα είναι 43 ετών, έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου
Ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου εδώ και 13 έτη όντας απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, απόφοιτοι της οποίας είναι και οι γονείς του.

 Μιλά αγγλικά, γερμανικά και λίγα ιταλικά, ενώ κατέχει και πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
Αποφοίτησε το έτος 1989 από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η οποία ήταν τότε ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα. Λόγω περιβάλλοντος, σπουδών και οικογενειακής παράδοσης ενδιαφερόταν ανέκαθεν για τα κοινά, με τα οποία όμως δεν ασχολήθηκε, διότι δεν συμφωνούσε με τον τρόπο λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων.
 

Ήδη από το έτος 1998 εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Κώνστα, το οποίο ανέλαβε σχεδόν αμέσως μόλις διορίσθηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και κατ' αποκλειστικότητα μετά τη συνταξιοδότηση του πατέρα του. Προέρχεται από πολιτικοποιημένη οικογένεια με αγώνες για την πατρίδα, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, με εξαίρεση ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όταν ήταν φοιτητής στη Γερμανική Φιλολογία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας και δικηγόρος ειδικευμένος στο εμπορικό δίκαιο έχει παράσχει τις υπηρεσίες του σε γνωστές ελληνικές και ξένες εταιρείες και σε απλούς πολίτες, ασκώντας επί το πλείστον μαχόμενη δικηγορία.
Χάρη στη μακρόχρονη τριβή του με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και ιδίως των επιχειρηματιών απέκτησε πολυσχιδή εμπειρία, επιχειρώντας πάντοτε να βοηθά τον πολίτη και να προασπίζει τα νόμιμα δικαιώματά του.
 

Ως μαχόμενος δικηγόρος εμπορικού δικαίου έχει πλήρη εικόνα, τόσο της οικονομικής πραγματικότητας, όσο και των δυσλειτουργιών του πολιτικού μας συστήματος. Ανήκει στη γενιά των σαραντάρηδων, δηλαδή σε εκείνους που πλήττονται σήμερα ιδιαιτέρως από την έκρυθμη κατάσταση στην πατρίδα μας, κατάσταση την οποία ευελπιστεί να ανατρέψει υπερασπιζόμενος τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Βλέποντας τη ραγδαία αύξηση της δυστυχίας στην πατρίδα μας αποφάσισε να συνεργαστεί με το ΕΠΑΜ, τόσο εξαιτίας του φιλολαϊκού και πατριωτικού του χαρακτήρα, όσο και λόγω της τεκμηριωμένης και εφικτής οικονομικής αντιπρότασης που πρεσβεύει.
 

Αν και ήταν ανέκαθεν φίλα προσκείμενος με την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και δέκτης ευρωπαϊκής παιδείας και νοοτροπίας, σήμερα έχει θέσει ως στόχο του την ανάδειξη της τραγικής δοκιμασίας της πατρίδας μας, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, ώστε να υπενθυμίσει σε όλους ότι η ύψιστη αξία του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αξία που δυστυχώς έχουν επιλέξει να λησμονήσουν όσοι υπηρετούν μόνο το χρήμα αδιαφορώντας για τον άνθρωπο.


Βίντεο από την εκδήλωση Ευρωεκλογές 2014. στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου (14/4/2014)




      



ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, μουσικός.

Από την εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου 
στις 14/4/2014
Μικρό Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22/9/1965

Επάγγελμα: Μουσικός.
Εγγαμος, πατέρας ενός παιδιού.
Απόφοιτος Εθνικού Ωδείου με τίτλο δεξιοτεχνίας στο κλασσικό πιάνο.
Δίπλωμα Κλασσικών Κρουστών Συμφωνικής Ορχήστρας από το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου.

Εργάστηκε επί 20 συναπτά έτη στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ως Κορυφαίος Α’ στην θέση των τυμπάνων.

Παράλληλα συνέπραξε ως μουσικός με τις περισσότερες  κλασικές ορχήστρες  στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά αναφέρονται: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,  Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής κ.α.

Στενός συνεργάτης του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, από το 1995 ως και το 2006 και ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης.

Εχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές της ελληνικής έντεχνης μουσικής από το 1993 έως και σήμερα  σε παραστάσεις όσο και στην δισκογραφία.

Υπάρχει συνθετικό έργο του στο πεδίο της Σύγχρονης Ελληνικής  Μουσικής Δημιουργίας.

Επίσης έχει ενορχηστρώσει έργα άλλων συνθετών τόσο για μεγάλη ορχήστρα όσο και για μικρότερα σύνολα.


Συνεχίζει να αγωνίζεται για την ΕΡΤ, διαχωρίζοντας όμως σθεναρά τη θέση του από τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς έχει μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις και άρθρα, καταγγείλει τον εργατοπατρερισμό και τη χειραγώγηση προς τους εργαζόμενους.
Δραστηριοποείται στο ΕΠΑΜ από την ίδρυσή του στις 16/11/2011
Είναι μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου(ΕΣΣ) και του Οργανωτικού Γραφείου του Μετώπου.


Βίντεο από την εκδήλωση Ευρωεκλογές 2014. στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου (14/4/2014)









 ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, πρέσβης επί τιμή.

Από την εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου στις 14/4/2014
Μικρό Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946.
Πτυχιούχος του Οικονομικού και Πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Ομιλεί άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Υπήρξε ο πρώτος έλληνας πρέσβης στην Αρμενία το 1993. Διετέλεσε επίσης πρέσβης στην Βαρσοβία το 1996 και στην Οττάβα του Καναδά το 2000.

Υπηρέτησε εξ'άλλου στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, στην πρεσβεία του Πεκίνου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Το 2006 εκλέχτηκε από τα 12 κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, (ΟΣΕΠ), ως Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού  και επανεξελέγη στην θέση αυτή το 2009.

Εχει εκδώσει δύο βιβλία. Το ένα με τίτλο «Το Χρονικό του Καυκάσου, Ανασυγκρότηση Εθνους και Διπλωματία στην Αρμενία 1993-1994», και το άλλο με τίτλοα «Πως τα Καναδικά και Αμερικανικά ΜΜΕ κάλυψαν την εισβολή στην Κύπρο»

Δραστηριοποείται στο ΕΠΑΜ από το 2010 και από το 2013 είναι μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου(ΕΣΣ) και της Πολιτικής Γραμματείας του Μετώπου.



Βίντεο από την εκδήλωση Ευρωεκλογές 2014. στο Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου (14/4/2014)







Δημόσιες Τοποθετήσεις
Ο Αναστάσιος Κώνστας σε debate στο  zougla tv 




Παρέμβση του Αναστάσιου Κώνστα την περίοδο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.







Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος σε debate στο zougla tv


 



Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος δέκα μέρες μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, παρεμβαίνει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, e-nikos.gr





Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος μιλάει για την ΕΡΤ, για το αυταρχικό κλείσιμό της, για την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα και για τις προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και πέρα, απαντώντας στις ερωτήσεις του Ιταλού δημοσιογράφου Salvo Mandarà, στη διάρκεια της διαδικτυακής σύνδεσης σε streaming που έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2013.





Χαιρετισμός του Θ.Συμβουλόπουλου στην κατάληψη του κτιρίου της αντιπεριφέρειας Ευβοίας τον Σεπτέμβριο του 2013 από τους εργαζόμενους της Αγετ Ηρακλής, Interkem, Shelman, και άλλους. 





Τηλεφωνική επικοινωνία του  Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου με το δημοσιογράφο Πέτρο Ιωάννου όπως μεταδόθηκε στη συχνότητα το ραδιοφωνικού σταθμού ΣΠΟΡ news 90.1 FM της Λάρισας, στις 26 Απριλίου 2014.




Ο Πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος μιλάει στο Ράδιο 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη, για την ΑΟΖ και το σενάριο ιδιωτικού στρατού στην Ελλάδα.





Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος φιλοξενούμενος στο "Εναλλακτικό Δελτίο", στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ, στις 17 Μαρτίου 2014.

 


Αλλες δημόσιες τοποθετήσεις του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου:







Φωτογραφίες: Γεωργίου Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου