4 Οκτ 2014

Δελτίο Τύπου για την Πρόσκληση στο ΕΠΑΜ από την πρεσβεία της Κούβας


                                                 

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ, αποτελουμένη από τον Δημήτρη Καζάκη,  τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Α’ Συντονιστή Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο, τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο και τον εκπρόσωπο της Νεολαίας ΕΠΑΜ  Βασίλη Γαβαλά,  συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρέσβη της Κούβας Κον Osvaldo J. Cobacho Martinez, κατόπιν αιτήσεως του, στην Πρεσβεία.

Οι συνομιλίες κράτησαν μιάμιση ώρα και έγιναν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Ο Πρέσβης της  Κόυβας, αφού εξήγησε τους λόγους της απουσίας του από το Συνέδριο του ΕΠΑΜ, ζήτησε στην συνέχεια να πληροφορηθεί γιά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τις θέσεις του ΕΠΑΜ γενικότερα.

Ο Δημήτρης Καζάκης και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας, ανέπτυξαν λεπτομερώς τις θέσεις του ΕΠΑΜ, τις προτάσεις για την λύση στην κρίση, διακοπτόμενοι συχνά από τον Πρέσβη που έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο Κος Martinez εντυπωσιάσθηκε από το μετωπικό και πατριωτικό χαρακτήρα του ΕΠΑΜ ως και για τις εκτιμήσεις της Αντιπροσωπείας ότι επίκειται κατάρρευση της Ε.Ε. , κατάρρευση που θα ερθει από τους λαούς.


Εξετάσθηκαν επίσης οι σχέσεις Κούβας –ΗΠΑ και τα προβλήματα πού εξακολουθούν να δημιουργούν οι τελευταίες στην Αβάνα. Ο Κος Martinez  αναφέρθηκε στην περίπτωση των πέντε Κουβανών που είχαν συλληφθεί πρίν από 16 χρόνια στις ΗΠΑ , αφού είχαν σταλεί εν γνώσει του τότε Αμερικανού Προέδρου, για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα την πολιτεία της Φλόριδας, οι οποίες είχαν  εκτελέσει πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κούβα.

Δύο από τους πέντε αποφυλακίσθηκαν αφόυ εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ από τους υπολοίπους ο ένας απολύεται το 2017, ο άλλος το 2024 και ο τριτος έχει καταδικασθεί σε ισόβια. Ο Πρέσβης μας είπε ότι γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις συμπαράστασης με στόχο την απελευθέρωση τους.

Η αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ ζήτησε να συμπεριληφθει μεταξύ των υποστηρικτών της απελευθέρωσης  των τριών και καταδίκασε την συνεχιζομένη φυλάκιση τους.


Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξαναβρεθουν. Ο Πρέσβης προσέφερε στην αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ μια φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα.


Από το Γραφείο Τύπου

Αθηνα 3.10.14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου