13 Φεβ 2015

«Ουαί κι αλοίμονο» για τους αγρότες!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι ο προεξάρχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, προσέφερε «πλήρη στήριξη στους χειρισμούς της Τράπεζας Πειραιώς» -κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Μ. Σάλλα- τότε... «ουαί κι αλοίμονό» μας!

Κυρίως για τους μικρομεσαίους αγρότες, καθ’ ότι είναι πασίγνωστη πλέον η βασική προτεραιότητα του εν λόγω τραπεζικού ομίλου για την «τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα». Και ως βασική  «δραση» προς αυτή την κατεύθυνση έχει επιλεγεί  η... περιβόητη «συμβολαιακή γεωργία». Ενα μοντέλο αγροτικής... «ανάπτυξης» που δεσμεύει  προκαταβολικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν τα αγροτικά νοικοκυριά, το σύνολο του παραγόμενου προϊόντος, ενώ επιβάλει  εκ των προτέρων τον τρόπο και το είδος της καλλιέργειας, όπως επίσης και τα σημεία πώλησης! Επί της ουσίας, πρόκειται για μια επιλογή που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι η δουλοποίηση του αγροτικού κόσμου! Προοπτική που ενισχύεται εξαιτίας της έκθεσης χιλιάδων αγροτών απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς, λόγω των καλλιεργητικών δανείων, που αδυνατούν να εξοφλήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει τονίσει κατά το παρελθόν, ότι για να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα της ελληνικής αγροτιάς  επιβάλλεται η άμεση διαγραφή των αγροτικών χρεών -κυρίως των μικρομεσαίων αγροτών- και η ειδική προστασία της καλλιεργήσιμης γης, έτσι ώστε να μην υποθηκεύεται από τις τράπεζες και μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος. Τα καλλιεργητικά ή αγροτικά δάνεια πρέπει να δίνονται χωρίς κανένα είδος προσημειώσεων, εμπορικών επιτοκίων και άλλων τραπεζικών επιβαρύνσεων.



Το Γραφείο Τύπου 

Αθήνα 04/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου