9 Απρ 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Το 1ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. αποφάσισε την κάθοδο του Μετώπου στις Εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, 

με βασικό κριτήριο όχι το αν είμαστε ή πρόκειται να είμαστε έτοιμοι αλλά αφουγκραζόμενοι αυτό που μας ζητά ο κόσμος, δηλαδή την ενότητα όλων των αντικατοχικών δυνάμεων που επιθυμούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη χρεοκρατία και τους ντόπιους δωσίλογους που μας κυβερνούν.  

Δεύτερο κριτήριο είναι το τι διακυβεύεται αυτή τη στιγμή στις εκλογές:
Οι κατοχικές δυνάμεις επιδιώκουν την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού Λαού και την εκλογική νομιμοποίηση των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας. Απ’ τη μεριά του ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός αναζητά μιαν ανάσα. Ζητά να μην εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, να αποτραπούν τα νέα χειρότερα μέτρα, να ανατραπούν αυτά που ήδη πάρθηκαν, να ελευθερώσει την πατρίδα του, να πάρει πίσω τη ζωή του.

Τρίτο κριτήριο: πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με ποιον θα πάμε, ποιον θα αφήσουμε. Αν δεν κατεβούμε, αφήνουμε τον κόσμο έρμαιο σ’ αυτούς που τον έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση, σ’ αυτούς που εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί αλλά δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν αυτό το καθεστώς, μεταθέτοντας την υπόθεση σε ένα αύριο που συνεχώς απομακρύνεται.

Τέταρτο και σοβαρότερο κριτήριο είναι να ανταποκριθούμε στην αγωνία ενός ολόκληρου λαού. Είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι πρέπει να δώσουμε ΚΑΙ τη μάχη των εκλογών, με πλήρη συνείδηση ότι θα κριθούμε πριν απ’ όλα απ’ τον τρόπο που θα τη δώσουμε και όχι από το αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό επιδιώκουμε να την δώσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα όλων των αντικατοχικών σχημάτων, δυνάμεων, προσωπικοτήτων χωρίς να προτάξουμε την ιδιαιτερότητά μας, συγκροτώντας το ευρύτερο δυνατό κοινωνικοπολιτικό Μέτωπο από τα κάτω, συγκροτώντας λαϊκά ψηφοδέλτια με τους συμπολίτες μας με τους οποίους αγωνιστήκαμε μαζί στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές ενάντια στα χαράτσια και όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν θα μπούμε σε συζητήσεις παρασκηνίου. Ζητάμε να υπάρχουν βασικές δεσμεύσεις με τους συνεργαζόμενους. Το κοινό ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι ανοιχτό και ισότιμο σε κάθε Κίνημα, δύναμη, πρωτοβουλία ή ανεξάρτητη προσωπικότητα που συμφωνεί στα βασικά προτάγματα πάλης με αιχμή το ξήλωμα των συμφωνιών, την ανατροπή της κατοχής και την τιμωρία των ενόχων, παράλληλα με την προώθηση άμεσων μέτρων εκδημοκρατισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Τα μέλη, οι πυρήνες και οι τομείς του Ε.ΠΑ.Μ. καλούνται  άμεσα σε εκλογική ετοιμότητα για να συγκροτήσουν λαϊκές συμμετοχικές πρωτοβουλίες βάσης με σκοπό την ανάδειξη υποψηφίων για την εκλογική αναμέτρηση.

Οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει το Ε.ΠΑ.Μ. στα πλαίσια του κοινού ψηφοδελτίου θα πρέπει:
Α. να μην έχουν προηγούμενη επαγγελματική θητεία στην πολιτική
Β. να συμφωνήσουν στην απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις ανάγκες του Ε.ΠΑ.Μ.
Γ. την αξιοποίηση της κρατικής επιχορήγησης για κοινωνικές ανάγκες. Π.χ. απεργών Χαλυβουργίας – Alter – ΙΓΜΕ κλπ.
Δ. την ανακλητότητα των υποψηφίων.
   Το Α’ Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα, 8 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου