25 Απρ 2012

Δυστυχώς είναι αλήθεια - Νέα αυτοκτονία καθηγητή Γεωλογίας - υποψήφιου λέκτρορα στο ΕΚΠΑ

 Σχόλιο Από Ε.Πα.Μ. Χολαργού-Παπάγου: Το εισαγωγικό κειμενάκι που ακολουθεί με τίτλο «Δική μας σημείωση», είναι από το blog, «Ελεύθερη Ελλάδα» απ'όπου βρήκαμε και το δημοσίευμα. 

η φωτο ειναι απο το blog που διατηρούσε 
Δική μας σημείωση: 
Για μας που τον γνωρίσαμε από τις συνεδριάσεις του Ε.ΠΑ.Μ. Χαλανδρίου, όπου ο Νικόλας ερχόταν ως φίλος του Μετώπου μας, πρόκειται για μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ στην οποία εξωθήθηκε από το Καθεστώς.


Προειδοποιούμε δε, τους "αχυρανθρώπους" που παριστάνουν την κυβέρνηση της Ελλάδος και εξωθούν τίμιους,ευσυνείδητους και ευγενείς ανθρώπους και συντρόφους στην αυτοκτονία, ότι θα ερθει η ώρα που θα το πληρώσουν πολύ ακριβά!


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Νικόλα.... Καλή αντάμωση...


Αλλη μια αυτοκτονία στο δελτίο αυτοκτονησάντων των ημερών....
Πριν απο λίγο πληροφορηθήκαμε για την αυτοκτονία του Νίκου Παλυβού ,λέκτορα υπο διορισμό στο τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ κκαι μέλους της Πρωτοβουλίας  Α-λέκτωρ  .Ο  αυτόχειρας ειχε πλούσιο  επιστημονικό έργο ,ερευνητής γεωλόγος και δούλευε ως...
ελευθερος επαγγελματίας
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 16;00 στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. Την ανακοίνωση για το χαμό του εξέδωσε η ''Πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ υπο αναμονή τοποθέτησης  Α-λέκτωρ''΄΄
''Βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει. Εχθές, 23/04/2012, αυτοκτόνησε ο συνάδελφος και φίλος Νίκος Παλυβός.
Ήταν Λέκτορας υπό διορισμό στο Τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας και της συντονιστικής.»
Ορισμένα στοιχεία απο το βιογραφικό του
Eρευνητής Γεωλόγος (Ελευθ. Επαγγελματίας),
Λέκτορας Τμ. Γεωλογίας Παν/μίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπό διορισμό
Πρόσφατες θέσεις εργασίας:
Διδάσκων Π.Δ. 407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  [1 Μαρ. 2010 - 31 Αυγ. 2010]
Εξωτ. Συνεργάτης (ερευνητής), Γεωδυναμικό Ινστιτούτο [1 Σεπτ. 2009 - 31 Δεκ. 2009]
Διδάσκων Π.Δ. 407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  [1 Μαρ. 2009 - 31 Αυγ. 2009]
Εξωτ. Συνεργάτης (ερευνητής), Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο [1 Δεκ. 2006 - 31 Ιούλ. 2008]
Assegnista di Ricerca, Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia (Roma), sezione Roma 1, U.F. Tettonica Attiva [1 Μαϊου 2003 - 30 Νοεμβρ. 2006]
περισσότερα για το επιστημονικό του έργο στο blog του τραγικού αυτόχειρα 
------------------------------------------------------------------------------------
Προφανώς και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την απόφαση του Ν.Παλυβού να βάλει τέρμα στη ζωή του .Μια ματιά ομως στην παρακάτω ανακοίνωση δίνει το κλίμα μέσα στο οποίο ζουν και εργάζονται οι ''υπο αναμονή τοποθέτησης''

Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης, Α-Λέκτωρ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

11 Απριλίου 2011
Αναμονή που φτάνει έως και τα δύο χρόνια· ασάφειες, παλινωδίες και εμπαιγμός από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας· επιστημονική, οικονομική και ψυχική φθορά: σε αυτά συνοψίζεται η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι 800 και πλέον εκλεγμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που παραμένουν αδιόριστοι, ενώ ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την «αναβάθμιση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τις προηγούμενες μέρες, μέλη της Πρωτοβουλίας Α-Λέκτωρ κατέθεσαν αιτήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού τους στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ, με κοινοποίηση στα γραφεία της υπουργού, του υφυπουργού και του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η διοίκηση υποχρεούται να απαντήσει στις αιτήσεις αυτές, οι οποίες εξάλλου αποτελούν προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των διορισμών με ένδικα μέσα.
Πηγή: eleftheri-ellada. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου