30 Απρ 2012

Το πρώτο ρήγμα;

Το πρωτο ρήγμα στο μέτωπο των φανατικών του σκληρού ευρώ κατάφερε το μπλοκ κατά της λιτότητας το οποίο αρχίζει να διαμορφώνεται στους δρόμους και τις κάλπες των ευρωπαϊκών χωρών. Φοβούμενη τις πολιτικές και οικονομικές παρενέργειες της λιτότητας στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδιο το οποίο προβλέπει τη χαλάρωση του δημοσιονομικού στόχου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) και αναμένεται να ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου. Θα μπορούσαμε άραγε να μιλήσουμε από τώρα για μια πρώτη νίκη; Οχι πριν η εξέγερση των λαών και των ψηφοφόρων κατά της λιτότητας ολοκληρωθεί.
Τι διακυβεύεται μέχρι τότε; Η απορρόφηση κάθε ικμάδας των ευρωπαϊκών λαών σε έναν μηχανισμό αιώνιας λιτότητας, με μια νέα συνθήκη που οι διαδικασίες της επικύρωσής της έχουν προγραμματισθεί να αρχίσουν τον προσεχή Ιούλιο. Ας τη δούμε καλύτερα κατ’ άρθρο. Αρθρο 9:... «Τα μέλη του ΕΜΣ αναλαμβάνουν αμετάκλητα και άνευ όρων την υποχρέωση να καταβάλουν οποιοδήποτε κεφάλαιο τους ζητηθεί εντός επτά ημερών από την παραλαβή του σχετικού αιτήματος». Τι σημαίνει όμως «αμετάκλητα και άνευ όρων»; Θα δεσμεύει αυτό και έναν λαό που θα έχει εκλέξει μια νέα κυβέρνηση η οποία δεν θα επιθυμεί να μεταβιβάσει χρήματα στον μηχανισμό; Αρθρο 10: «Το διοικητικό συμβούλιο θα μπορεί να μεταβάλει το αιτούμενο ποσό και να τροποποιεί ανάλογα τη συνθήκη». Θα μπορεί λοιπόν ο μηχανισμός να απαιτεί όσα χρήματα θέλει και όποτε θέλει; Και θα είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με το άρθρο 9 να τα καταβάλουμε αμετάκλητα και άνευ όρων; Αρθρο 27, 2-3: «Ο ΕΜΣ, το ταμείο του και τα περιουσιακά του στοιχεία θα έχουν ασυλία από οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία». Θα μπορεί δηλαδή ο μηχανισμός να μας εγκαλεί, χωρίς εμείς να έχουμε καμία δυνατότητα να προσφύγουμε στα δικαστήρια; Αρθρο 27, 4: «Τα περιουσιακά στοιχεία και το ταμείο του ΕΜΣ θα έχουν ασυλία από κάθε έρευνα, διεκδίκηση, κατάσχεση, απαλλοτρίωση από οποιαδήποτε εκτελεστική, δικαστική, διοικητική ή νομοθετική δράση». Σημαίνει άραγε αυτό πως ούτε οι κυβερνήσεις μας ή τα κοινοβούλιά μας ούτε οι δημοκρατικοί νόμοι μας θα έχουν καμία δικαιοδοσία σε αυτόν μηχανισμό; Αρθρο 30: «Διοικητές, αναπληρωτές διοικητές, διευθυντές, αναπληρωτές διευθυντές, ο διευθύνων σύμβουλος και το προσωπικό θα έχουν ασυλία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις αρμοδιότητές τους». Θα είναι λοιπόν όλοι αυτοί στο απυρόβλητο; Δεν θα είναι υπόλογοι για τίποτα και σε κανέναν;
Ο μηχανισμός της αιώνιας λιτότητας που θα απομυζά τους ευρωπαϊκούς λαούς θα έχει απόλυτη ασυλία. Θα είναι ανεξέλεγκτος από ελεγκτές και από νόμους. Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να στραφεί εναντίον του. Και τα βαμπίρ του χρήματος θα αφαιμάσσουν στο διηνεκές τις εθνικές οικονομίες.
Αυτό θα είναι λοιπόν το μέλλον της Ευρώπης; Μόνο αν οι λαοί που συγκροτούν σήμερα στους δρόμους και στις κάλπες το μπλοκ κατά της λιτότητας αφεθούν να ηττηθούν.
 
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου