29 Μαΐ 2012

Κομισιόν: “Απέτυχε η Ιταλία να πατάξει Φοροδιαφυγή”

Παρά τα στερεότυπα σε βάρος  των Έλλήνων που καλλιεργούνται και εσωτερικά από Μαλάκες, Μνημονιακούς, Μανώληδες, Μπαμπηδες, και Μ… είς την Νιοστή,  και παρά τις ανοησίες της Λαγκάρντ σε παγκόσμια μετάδοση, στην Ιταλία έχουν το μεγάλο πρόβλημα.
Στην χώρα αυτή βρίσκεται το κέντρο της  πανίσχυρης Μαφίας και  φυσικά το Μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή είναι η μόνη υπαρκτή συναλλαγή
Η Κομισιόν το παρατήρησε και προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις στην κυβέρνηση Μόντι . Όπως αναφέρουν οι «Financial Times» στο προσχέδιο της έκθεσης για την Ιταλία τονίζεται ότι η κυβέρνηση Μόντι έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο ως προς την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά όχι ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής και της τεράστιας μαύρης αγοράς.
Η οριστική έκθεση της Κομισιόν αναμένεται να κοινοποιηθεί την Τετάρτη και έχει μεγάλη βαρύτητα γιατί οι Βρυξέλλες έχουν τη δυνατότητα ...
ακόμη και επιβολής κυρώσεων στις χώρες που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις.
Στο προσχέδιο 29 σελίδων γίνεται αναφορά στην «αδήλωτη εργασία» όπως επίσης στην «σκιώδη οικονομία» αλλά και στη «σημαντική φοροδιαφυγή.
«Η Ιταλία εφαρμόζει μία τολμηρή στρατηγική δημοσιονομικής προσαρμογής» αναφέρει το προσχέδιο της έκθεσης επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μόντι ειδικότερα ως προς την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. «Χωρίς να παραγνωρίζονται αυτές οι σημαντικές επιτυχίες, η πλήρης εφαρμογή των μέτρων εξακολουθεί να είναι δύσκολη ειδικότερα όταν απαιτείται η συνεργασία πολλών παραγόντων».
Τα ευρήματα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την ιταλική εφημερίδα «La Stampa». Κατά το δημοσίευμα παρά τη σκληρή γλώσσα, η ιταλική έκθεση δεν αναμένεται να είναι η δυσκολότερη. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι οποίοι έχουν διαβάσει τις εκθέσεις, η Ισπανία θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου