7 Δεκ 2012

Γιάννης Στουρνάρας (όνομα και πράγμα): Η ενσάρκωση της πολιτισμικής αντεπίθεσης των απανταχού ηλιθίων.


Γράφει ο askordoulakos

«Εγώ πάντως, ποτέ δεν είχα πρόβληµα λογοκρισίας στην ΕΡΤ».
Γιάννης Πολίτης, δημοσιογραφος ΝΕΤ.

Η οικονομική επιστήμη δεν είναι ουδέτερη, δεν είναι επιστήμη εργαστηρίου, όπως η χημεία, η φυσική, η μηχανική κλπ. Είναι επιστήμη κατ’ εξοχήν κοινωνική, έχουσα άμεση σχέση και εξάρτηση προς την ιστορική και πολιτική επιστήμη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι...πούροι οικονομικοί επιστήμονες-οποιασδήποτε πολιτικής, ή ταξικής σκοπιάς- αποτελούσαν σημαντικές προσωπικότητες, με εξαιρετική ιστορικοκοινωνική και πολιτική αντίληψη και κυρίως, υψηλό δείκτη επιστημονικής αξιοπρέπειας.

Δε χρειάζεται ν’ανατρέξει κανείς στον Μαρξ, τον Α. Σμίθ, ή τον Κέινς (ειρήσθω εν παρόδω το βιβλίο του, «ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» είναι εξαιρετικό), αρκεί να θυμηθούμε-στα καθ’ημάς- τον καθηγητή Αγγελόπουλο, μια από τις παγκόσμιες «αυθεντίες»... στο ζήτημα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ κι επικεφαλής της σχετικής επιτροπής του ΟΗΕ, ακόμα και τον Ξ. Ζολώτα, ο οποίος είχε την επιστημονική αξιοπρέπεια να δηλώσει στις παραμονές της Συνθήκης του Μάαστριχτ ότι, αν πραγματοποιηθεί και η νομισματική ένωση της Ευρώπης, η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει εντός 10ετίας από την προσχώρησής της χώρας στο κοινό νόμισμα!

Αυτά, τότε... Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του υπόλοιπου μπλοκ, η οικονομική επιστήμη...απήχθη βιαίως από τα πιο επιθετικά γεράκια του καπιταλισμού, τα οποία έκτοτε της έχουν επιφυλάξει το ρόλο της αιχμάλωτης Σταχτοπούτας μέσα στους πύργους των οίκων αξιολόγησης και των τραπεζών. Η σύγχρονη «οικονομική επιστήμη» δε βασίζεται, ούτε στη μελέτη της κοινωνικής πορείας κι εξέλιξης, ούτε στην αποτύπωση πραγματικών δεδομένων, ούτε μελέτη της αλληλεπίδρασης των οικονομικών φαινομένων μέσα στην ιστορική πορεία. Με λίγα λόγια, η σύγχρονη οικονομική επιστήμη, δεν ειναι επιστήμη. Είναι απλώς ένα ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ εργαλείο, στα χέρια λίγων κυριλέ συμμοριτών, με σκοπό την –με κάθε τρόπο-αύξηση και διατήρηση των κερδών τους, μέσω της εξόντωσης των λαών. Οι συμμορίτες αυτοί δεν θα μπορούσαν να καταστήσουν χρηστικό το συγκεκριμένο...εργαλείο, άνευ της κλωνοποίησης προσώπων ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ, ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΩΝ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΩΝ και κυρίως ΗΛΙΘΙΩΝ, τα οποία εμφυτεύουν στις χώρες, ανάλογα με τους στόχους, που θέλουν να καλύψουν και τα οποία (πρόσωπα) έχουν τόση σχέση με την οικομομική επιστήμη, όση σχέση έχει η ΑΕΚ με τον πρωταθλητισμό.

Έναν –τέτοιου είδους και ήθους-κλώνο είδαμε χτες βράδυ να συνομιλεί με τον Alexis Papahelas στο ΣΚΑΙ και να μηδειά ηλιθιωδώς τη στιγμή που αποκάλυπτε πως ο Σόιμπλε του έδωσε συγχαρητήρια για τα μέτρα που πήρε! Πρόκειται ασφαλώς για τον υπ. Οικονομικών τoυ κρατιδίου με την κωδική ονομασία «Hellas» κκ Γιάννη Στουρνάρα (όνομα και πράγμα), ο οποίος ως γνωστόν, πληροφορήθηκε την πρόσφατη υπουργοποίηση του μέσω SMS στο κινητό του, ευρισκόμενος σε παρουσίαση κάποιου βιβλίου στον ΙΑΝΟ. Είναι ο τύπος, ο οποίος εισήχθη στο Σιμητικό Πασοκικό σύστημα εξουσίας (με ενεργό ρόλο στην υπόθεση των SWAPS) με πρόταση του υποψηφίου συγκατοίκου του Άκη, Γ. Παπαντωνίου κι ο οποίος το 2009- ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ- μας έλεγε ότι το 2010 θα βγαίναμε από την κρίση. Αυτός ο ελλεινός δωσιλογίσκος λοιπόν, σαν την κλαίουσα παρθενοπιπίτσα, μουρμούριζε ότι οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, που αποδόμησαν νομικά στο χαράτσι της ΔΕΗ δεν είναι πατριώτες, αφού πατριωτισμός-κατά την ηθική των Στουρναραίων-είναι να ορκίζεσαι στο Σύνταγμα και στον ελληνικό Λαό, αλλά στην έδρα να φτύνεις ακόμα κι αυτό το αστικό Σύνταγμα και τους αστικούς νόμους και να περιφρονείς το λαό που στην ουσία σε σπούδασε, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των κατακτητών! Αχρείος; Ξευτυλισμένος; Ξεπουλημένος; Ναι, αλλά κυρίως ηλίθιος, διότι μόνο ένας ηλίθιος θα δεχόταν να παίξει το ρόλο που παίζει και να αυτοαποκαλύπτεται με τέτοιο τρόπο. Και δεν είναι ούτε καν απατεώνας, διότι αν ήταν απατεώνας, θα προσπαθούσε τουλάχιστον να καλυφθεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το εν λόγω ερπετό της τραπεζικής μαφίας, έχει ως άμεσους συνεργάτες του τα δυο έτερα χοντρόπετσα κι αστοιχείωτα τομάρια (θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικός χαρακτηρισμός άραγε;) κι εμπνευστές του περίφημου φορολογικού νομοσχεδίου με φόρο 45% στα εισοδήματα των 26.000 ευρώ το χρόνο (!), ονόματι Καραβίτης και Τσακλόγλου! Ιδίου...αναστήματος είναι βέβαια κι ο εις εκ των προκατόχων του, ο Παπακων/νου, όπως κι ο Σαρκοζί, ο οποίος πριν εμφυτευτεί ως...ηγέτης της Γαλλίας διετέλεσε μέλος μιας Γαλλο-Αμερικανικής ένωσης, ή κάτι τέτοιο. Σ’αυτά τα χερια λοιπόν είναι σήμερα η ...οικονομική επιστήμη. Στα χέρια μιας «μαύρης» διεθνούς χρηματοοικονομικής συμμορίας, η οποία επιχειρεί, όχι μόνο την εξαχρείωση και τον εξανδραποδισμό της όποιας οικονομικής σκέψης κι επιστήμης προς όφελος των κερδών της, αλλά επιπλέον έχει βαλθεί να λοβοτομήσει πολιτισμικά και αξιακά ολόκληρους λαούς, με αιχμή του δόρατος υποκείμενα επιπέδου...Στουρνάρα, τους οποίους χρίζει καθηγητές πανεπιστημίου και πολιτικούς ηγέτες με μόνο προσόν και προυπόθεση την άμεση και με κάθε τίμημα υποταγή τους στις εντολές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Στουρναριού στον Alexis. ο δέκτης της τηλεόρασης άρχισε να γεμίζει σιελώδη υγρά και να αποπνέει μια βαριά μυρωδιά, κάτι σαν περίττωμα... Άλλαξα κανάλι και η ατμόσφαιρα του δωματίου επανήλθε στην προτέρα κατάσταση...

ΥΓ. Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

πηγη: tsak-giorgis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου