24 Ιουν 2014

Ολοταχώς προς το 3ο τακτικό Συνέδριο του Ε.Πα.Μ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ομόφωνη απόφαση της 4ης Συνόδου του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, για την περίοδο μετά το 2ο Συνέδριο, οι εργασίες της οποίας έληξαν την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Καταστατικού του Μετώπου, το 3ο τακτικό Συνέδριο του Ε.Πα.Μ. θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2014. Οι ακριβείς ημερομηνίες και ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου θα καθοριστούν στη συνέχεια.
Το 3ο τακτικό Συνέδριο του Μετώπου θα είναι επίσης καταστατικό συνέδριο, δηλαδή θα αποφασίσει την αλλαγή διατάξεων του καταστατικού, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα κατατεθούν από τους πυρήνες και μεμονωμένα μέλη κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση του Ε.Σ.Σ., η Πολιτική Γραμματεία κηρύττει την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου και καλεί όλες τις οργανώσεις του Ε.Πα.Μ. και τα μέλη του, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτόν τον διάλογο συντεταγμένα και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καταστατικού. Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να αναπτυχθεί ελεύθερα στις συνελεύσεις των πυρήνων, στις ολομέλειες των Τομέων και όπου είναι δυνατό σε περιφερειακές συνδιασκέψεις και θα κλείσει στο Συνέδριο. Δημόσια, ο διάλογος αυτός θα εκτίθεται στη κεντρική ιστοσελίδα του Ε.Πα.Μ. σε ειδικό χώρο που θα λειτουργήσει γι’ αυτόν τον σκοπό και στον οποίο κάθε μέλος, ή οργάνωση, θα μπορεί να αναρτά, πάντα ενυπόγραφα, άρθρα, απόψεις, προτάσεις, κριτική κτλ. για οποιοδήποτε θέμα θεωρεί σημαντικό και επίσης, εκεί κάθε μέλος μας θα έχει το δικαίωμα να απαντά ελεύθερα.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το απερχόμενο Ε.Σ.Σ. του Ε.Πα.Μ. θα καθορίσει τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του Συνεδρίου, το μέτρο εκπροσώπησης και εκλογής των συνέδρων, μετά από συνεννόηση με τους κατά τόπους Τομείς, θα εισηγηθεί την Ημερήσια Διάταξη και τα απολογιστικά κείμενα των κεντρικών του οργάνων και των επιτροπών του Μετώπου.
Αθήνα 18 Ιουνίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου