7 Ιουν 2014

Ανένδοτος Αγώνας, ο μόνος δρόμος για την Αλλαγή




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οργή και θλίψη προκαλούνται παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν στο πολιτικό στερέωμα με αφορμή το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών του Μαΐου. Πολύ σύντομα έσβησαν οι πανηγυρισμοί και όλοι επιδίδονται πλέον στη διαμόρφωση των ευνοϊκών γι’ αυτούς συνθηκών για την επόμενη περίοδο.
Η συγκυβέρνηση έχοντας το τακτικό πλεονέκτημα, ότι το εκλογικό σώμα δεν αμφισβήτησε άμεσα και με έναν καθαρό τρόπο την ηγεμονία της και τη δυνατότητά της να κυβερνά, προχωράει ακάθεκτη στην εφαρμογή των συμφωνημένων με τους ξένους επικυρίαρχους.
- Πετσοκόβει από 1ης Ιουλίου τις επικουρικές συντάξεις για να ακολουθήσουν από 1η Ιανουαρίου του 2015 οι κύριες.
- Προαναγγέλλει την αλλαγή της φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων με την προκαταβολική παρακράτηση του φόρου που αφορά συνολικά στο εισόδημα.
- Προχωράει στη χαριστική παραχώρηση στους ημετέρους της διαπλοκής ό,τι έχει απομείνει από την ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Κτίρια, εγκαταστάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλός, ακόμα και βουνοκορφές είναι τα «φιλέτα» προς ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Η ΔΕΗ και οι εταιρείες ύδρευσης Θεσσαλονίκης και Αθηνών, επίσης.
- Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες δομές υγείας, τα νοσοκομεία και χτυπά την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου να κατακλυσθεί η εγχώρια αγορά του φαρμάκου από ξένα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας.
- Εντείνει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές φορολογίες, ενώ οι τράπεζες εμφανίζονται ακόμα πιο ασύδοτες με τους εκβιασμούς στους δανειολήπτες να ξεπερνούν κάθε όριο.
Και όλα αυτά μέσα στο καλοκαίρι, γιατί από το Σεπτέμβριο με πρόσχημα το δημοσιονομικό κενό του ’15 και την περίφημη αναδιάρθρωση του χρέους, η συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, επεξεργάζεται νέα σκληρότερα μέτρα, παρά τις διαψεύσεις, αφού το μεγάλο «αφεντικό», ο Σόιμπλε, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Ταυτόχρονα, κλείνει ξαφνικά και πρόωρα τη Βουλή, για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων από «απείθαρχους» βουλευτές των κομμάτων που την συναπαρτίζουν, αθωώνοντας επίσης, τα μέλη της από τις πράξεις εσχάτης προδοσίας που τα βαρύνουν για όλη την προηγούμενη περίοδο. Ενώ προσπαθεί να δώσει την αίσθηση «εξωραϊσμού» και λήψης του «μηνύματος» των εκλογών με τον επικείμενο ανασχηματισμό, τη μετακίνηση Στουρνάρα και την αποπομπή Θεοχάρη.
Με τακτικές εγκληματικής οργάνωσης, υποσχέσεων, εκβιασμών ακόμα και εξαγορών, οι συγκυβερνήτες και τα μαφιόζικα συμφέροντα που εκπροσωπούν, προσπαθούν να διασφαλίσουν ακόμα και τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι το 2016 και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς για το εκλογικό αποτέλεσμα, η αμηχανία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αντιπολίτευσης, από την άλλη.
Τώρα που είναι πιο φανερό από ποτέ, ότι είτε με τις τακτικές του «ώριμου» φρούτου, είτε με τη σταδιακή διολίσθηση προς θέσεις που υποτίθεται ότι καθησυχάζουν τους «νοικοκυραίους», όχι μόνο δεν δημιουργείται πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής, αλλά μάλλον σύγχυση, που οδηγεί σε αποσυσπείρωση και ηττοπάθεια.
Τώρα που ολοφάνερα οι μαξιμαλισμοί και οι προσηλώσεις στα νάματα της όποιας ιδεολογίας περισσεύουν.
Τώρα που ο κατακερματισμός των δυνάμεων αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο του αντιπάλου.
Τώρα είναι η ώρα, για την πιο μεγάλη συστράτευση όλων σε έναν νέο μεγάλο Ανένδοτο Αγώνα για τη πτώση αυτής της αντιδραστικής και παραδομένης σε ξένα συμφέροντα κυβέρνησης, για να σταματήσει ο κατήφορος και να ανακουφιστεί η κοινωνία.
Τώρα είναι η ώρα, να αφήσουν όλοι τον καταγγελτικό λόγο, που δεν αποδίδει, και να προχωρήσουν σε πράξεις. Πράξεις ενότητας και αγώνα για την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) απευθύνεται, χωρίς κανενός είδους προαπαιτούμενο, σε όλες και σε όλους. Απευθύνεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο και τα καλεί για μια ακόμα φορά να πάψουν να νομιμοποιούν με τη στάση τους το καθεστώς. Απευθύνεται και σε κάθε μικρή και μεγαλύτερη εξωκοινοβουλευτική δύναμη και καλεί, για πολλοστή φορά, σε ενότητα στη βάση και στη δράση.
Μόνον ένας μπορεί να είναι ο στόχος όλων σήμερα. Η πτώση της κυβέρνησης. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από αναπτερωμένο το ηθικό του λαϊκού κινήματος που θα προχωρήσει, βλέποντας ενωμένες όλες τις δυνάμεις, στον ανένδοτο αγώνα γι’ αυτόν το σκοπό. Γιατί μόνο με το υψηλό φρόνημα του, σε διαρκή κινητοποίηση, λαού, οι εκλογές που θα προκύψουν, θα μπορέσουν να δώσουν ευνοϊκή λύση.  
Αθήνα 6 Ιουνίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου