12 Μαρ 2012

Παραστρατιωτικές οργανώσεις στρατολογούν πολίτες για την "κρίσιμη ώρα"

Την λειτουργία ομάδων αυτόκλητων  πολιτοφυλάκων που θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις και των οποίων ο λόγος ρέπει προς την ακροδεξιά, αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το Έθνος. Όπως αναφέρει:  «Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.
Με καθαρή ακροδεξιά ρητορική τα μέλη των ομάδων αυτών επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να αναδείξουν τον δικό τους ρόλο ως «συμπαραστάτη» στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Ο εθνικιστικός λόγος κυριαρχεί, καθώς επισείεται ο κίνδυνος εξ ανατολών, ενώ οι ομάδες αυτές παραπέμπουν σαφώς σε «τάγματα εφόδου»
Στο διαδίκτυο υπάρχει ήδη μια πλειάδα συνδεδεμένων ιστοτόπων οι οποίoι...
αναδεικνύουν την σημασία της δημιουργίας μιας «πατριωτικής πολιτοφυλακής», με έναν όπως λένε αντικειμενικό στόχο, «να είναι έτοιμοι την κρίσιμη ώρα».
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στους ιστότοπους η ομάδα αυτή έχει οργανώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό «εκπαιδευτικές» ασκήσεις στα  βουνά ώστε οι «εθελοντές να αντιμετωπίσουν την ένοπλη εξέγερση και να παρέμβουν στο χάος που θα δημιουργηθεί.
Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης «εθελοντών» γίνονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  μέσα από social media, καθώς όχι μόνο δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, αλλά επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.
Στον σκοπό της στρατολόγησης ακόμη και μαθητών έχει επιδοθεί το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων το οποίο με πρόσχημα την αύξηση της εγκληματικότητας ίδρυσε την ελληνική πολιτοφυλακή επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.
Στην ελληνική πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και όπως υπογραμμίζεται: «...θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους». Οι ομάδες αυτές θα διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις, ενώ θα φανούν «ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών».
Σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν... καθώς «η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».
Όπως ακόμη τονίζεται  η πολιτοφυλακή δεν θα εμπλακεί στην καταστολή των διαδηλώσεων.
Η ελληνική πολιτοφυλακή κάνει πρόσκληση  ακόμα και σε εφέδρους καταδρομείς λόγω της σκληρής εκπαίδευσής τους οι οποίοι θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους Ελληνες πολιτοφύλακες.
Πρότυπο για την ίδρυση της πολιτοφυλακής ακολουθεί ως υπόδειγμα τους έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, όπως τονίζεται, «σκοπό έχει να εντάξει τις τοπικές λέσχες εφέδρων σε ένα κοινωφελές σχήμα εθνικής ασφαλείας», ώστε από την «εφεδρεία» να περάσουν στην ενεργό δράση.
 Οι συνδρομές που συλλέγονται κατατίθενται σε ποσοστό 70% σε λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης για δαπάνες όπως εξοπλισμός και ασκήσεις και το υπόλοιπο ποσό θα κατατίθεται στον κεντρικό λογαριασμό για τα λειτουργικά έξοδα.
Το δέλεαρ φυσικά για την συμμετοχή στις ομάδες αυτές είναι το χρήμα καθώς όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλου στο μέλλον θα παρέχεται «έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν υποδείξει τον ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια ίδρυσης της ελληνικής πολιτοφυλακής».
Οι πόροι του ελληνικού κέντρου όπλων «Η Αθηνά» προέρχονται από δωρεές και κληρονομιές εισφορές, χορηγίες και επιχορηγήσεις του Δημοσίου και των δήμων και παντός άλλου φυσικού η νομικού προσώπου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ημεδαπού η αλλοδαπού.
Ενα ακόμη σώμα που παραπέμπει σε παραστρατιωτική οργάνωση έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία «πατριωτική πολιτοφυλακή». Σκοπός είναι να έχουν οργανωθεί οι «πατριώτες» -έτσι αυτοαποκαλούνται- σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη» για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας.
Τα κείμενα έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της «πατριωτικής πολιτοφυλακής». Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που επικαλείται, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και στο χάος που θα δημιουργηθεί κάποιοι «ανθέλληνες» θα το εκμεταλλευθούν «ένοπλα» και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα «με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μονάδας άμεσης ανταπόκρισης».
Ιστότοπος ο οποίος όπως φαίνεται συνεργάζεται με την «πατριωτική πολιτοφυλακή» ανάρτησε σχετικό δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος» που αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.
Με αφορμή τη συνεδρίαση της αυριανής διυπουργικής το σχόλιο είναι πως πρέπει «να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το καθεστώς! Από ποιους θα γίνει, προς τα πού και πάνω από ποιούς θα παρελάσουν, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις αποφάσεις τους...».
Σύμφωνα με όσα έχουν αναρτήσει στον ιστότοπό τους, τα μέλη της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» έχουν διοργανώσει μέχρι σήμερα 23 ορεινές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις.

Πηγή: Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Μανόλης Κωνσταντάκης12 Μαρτίου 2012 στις 10:03 π.μ.

    από το μόνο που κινδυνεύουμε είναι αυτοί και οι ιδέες τους...Κυπατζίδικες τακτικές, σχεδιασμοί και νοοτροπία...Χίτες στα 2012. Ντροπή!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή