11 Μαρ 2012

Ενα ανύπαρκτο κείμενο από μια ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ενωση

Αρθρο Μέλους.


Στις 27 Ιανουαρίου, ένα non-paper (ανύπαρκτο χαρτί ή κείμενο) κυκλοφόρησε από τη Γερμανική αντιπροσωπεία σε μια συνεδρίαση της ομάδος εργασίας των κρατών της Ευρωζώνης με το οποίο ζητούσε όπως η Ελλάδα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην πληρωμή του χρέους και να μεταφέρει τη διαχείριση του εθνικού προϋπολογισμού σε ένα επίτροπο της Ευρωζώνης σαν προϋπόθεση χορήγησης της δεύτερης δόσης του δανείου. Για όσους δε γνωρίζουν, ένα non-paper είναι ένα κείμενο προς διαπραγμάτευση, που έχει άτυπα κυκλοφορήσει σε αντιπροσωπείες προς συζήτηση, χωρίς να δεσμεύεται η χώρα που το κυκλοφόρησε για το περιεχόμενό του (Wikipedia).

Ας δούμε όμως ποιους όρους θέτει αυτό το non-paper για τη χορήγηση του δεύτερου δανείου στην Ελλάδα. «Κρατικά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν κατά πρώτη προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση του χρέους και ότι έσοδα περισσέψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πρωτευόντων εξόδων». Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πρώτα πρέπει να πληρώσει τους δανειστές της και με ότι περισσέψει θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις κτλ. Βεβαίως ο παραπάνω όρος απλούστατα επιβεβαιώνει τα όσα συμβαίνουν τώρα στην πράξη. Συνεπώς προτεραιότητα δίνεται στην ικανοποίηση των τραπεζιτών ενώ ο Ελληνικός λαός αφήνεται στην τύχη του να παγώσει και να συνεχίσει να τρέφεται από τους σκουπιδοτενεκέδες.

«Θα πρέπει να διοριστεί από το Eurogroup, ένας επίτροπος προϋπολογισμού που έχει σαν καθήκον να εξασφαλίζει τον έλεγχο του προϋπολογισμού. Πρέπει να έχει τη δύναμη α) να εφαρμόζει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου που να καλύπτει όλους τους τομείς εξόδων του Ελληνικού προϋπολογισμού,
β) να αρνείται την υλοποίηση αποφάσεων που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της Τρόικας και γ) να εξασφαλίζει την εφαρμογή του κανόνα της κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους». Με άλλα λόγια, η παράγραφος αυτή προβλέπει την απώλεια της Ελληνικής κυριαρχίας και την περιθωριοποίηση του Ελληνικού λαού. Ο Nigel Farage, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδίκασε την ιδέα διορισμού επιτρόπου σε μια υπέροχη παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα των λανθασμένων πολιτικών που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα αποτελούν παραβίαση της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Παραβιάζουν το άρθρο 2 που αναφέρει: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας.κτλ». Το άρθρο 3 παράγραφος 1: «Ο σκοπός της Ένωσης είναι η προώθηση της ειρήνης, των αξιών της και η ευημερία των λαών της». Το άρθρο 4 παράγραφος 2: «Η Ένωση θα σεβαστεί την ισότητα των Κρατών-Μελών ενώπιον των Συνθηκών καθώς και της εθνικής τους ταυτότητας». Είναι πασιφανές ότι η αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού έχει παραβιαστεί με τα λανθασμένα μέτρα που έχουν επιβληθεί και εξακολουθούν να επιβάλλονται στην Ελλάδα. Η Συνθήκη της Λισσαβόνας στο άρθρο 7 προβλέπει κύρωση στα Κράτη-Μέλη που παραβιάζουν το άρθρο 2. Το άρθρο 2 έχει παραβιαστεί στην Ελλάδα και ίσως σε άλλα Κράτη-Μέλη από τα μέλη της Ευρωζώνης. Κατά συνέπεια μια Ευρωπαϊκή Ένωση που παραβιάζει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας παύει να αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Ένωση και μετατρέπεται σε μια ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει ανύπαρκτα κείμενα.

Η λύση στην ευροκρίση είναι μία. Η διαγραφή του Ελληνικού χρέους υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα αναδιοργανώσει τον κρατικό της μηχανισμό ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Μία παρόμοια λύση θα κοστίσει λιγότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα και ίσως σώσει την Ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μία από τις πολλές σαχλές δηλώσεις της είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερεύσει στο εγγύς μέλλον ώστε να βελτιωθεί στο απώτερο μέλλον. Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί πλέον να αποδεχτεί και άλλη χειροτέρευση της κατάστασης. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι ποσοστά, δεν είναι αριθμοί. Πρόκειται για ανθρώπινα όντα με ψυχή, που πολέμησαν και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους με το αίμα τους. Και αυτή την ανεξαρτησία τους θα προστατεύσουν με κάθε μέσον, ακόμα και με τη ζωή τους.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
4 Φεβρουαριου 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου